Gjakderdhje në sulmin e fundit të SHBA në Kabul, dyshime për versionin amerikan

Publikuar më: 11/9/2021, ora 09:07
sulmi shba 1024x576

Gjakderdhje në sulmin e fundit të SHBA në Kabul, dyshime për versionin amerikan

Publikuar më: 11/9/2021, ora 09:07

Një video, e marrë nga New York Times, ngre dyshime për raketën e fundit të lëshuar nga Shtetet e Bashkuara para se të largohej nga Afganistani, ajo e 29 gushtit që vrau 10 afganë. Sipas versionit zyrtar, bastisja goditi një makinë që mbante eksploziv të ISIS dhe që përbënte një kërcënim për Kabulin. Videoja dhe dëshmitë e mbledhura duket se tregojnë mungesën e eksplozivit dhe asnjë lidhje të shoferit me terroristët.

Në timon ishte një burrë, Zemari Ahmadi, i cili kishte punuar për një grup shpëtimi amerikan për vite me radhë, dhe ushtria mund ta ketë parë atë duke ngarkuar kanaçe uji në bagazh, kontejnerë të ngatërruar për bomba.