Trendet në ndërtim, kërkesë për cilësi, luks dhe prona në bregdet

Krizat e njëpasnjëshme të tërmetit dhe pandemisë kanë sjellë trende të reja në industrinë e ndërtimit.

Nevoja për më shumë siguri, si nga ana konstruktive dhe nga ana shëndetësore, kanë sjellë një kërkesë të fortë në segmentin e luksit dhe vilave rezidenciale, sipas Sekretarit të Përgjithshëm të Shoqatës së Ndërtuesve të Shqipërisë, Arben Dervishi.

Krizat shoqërohen gjithmonë nga mundësitë dhe kjo është arsyeja pse një numër i madh blerësish po kërkojnë vila apo apartamente në bregdet, me bindjen që Shqipëria do të bëhet një destinacione gjithmonë e më i kërkuar, duke i rritur vlerën pronës së tyre.

Kërkesat e reja në ndërtim kanë prodhuar një moment të mirë edhe për industritë e lidhura direkt me të, si sektori i real estate dhe ai i mobilimit të shtëpisë.