Planet e Britanisë së Madhe për dimrin: 3 doza vaksine dhe asnjë bllokim

covid 12 1100x620

Britania e Madhe i ka hapur dritën jeshile dozës së tretë të vaksinës për të moshuarit dhe grupet e riskut, si edhe ruajtjen e disa masave paraprake, por asnjë qëllim për t’u kthyer në bllokim.

Linjat e planit të kontrollit të Covid për periudhën e dimrit, qeveria britanike konservatore e Boris Johnson po përgatitet t’i zyrtarizojë përmes kryeministrit, pas konsultimeve të fundit me ekspertët e tij mjekësorë dhe shkencorë.

Mediat britanike raportojnë se për momentin Johnson dhe ministrat e tij janë kundër një izolimi të ri kombëtar, duke ruajtur kufirin, në rastin e një rritjeje të re dimërore të infeksioneve, për të riimponuar përdorimin e maskave në vende publike si detyruese dhe për të ringjallur indikacionin e përhapur të punës nga shtëpia.

Nga ana tjetër, hipoteza e një lehtësimi të mundshëm të kufizimeve të udhëtimit duhet të sqarohet, veçanërisht në karantinën paraprake në shtëpi, e cila sipas një hetimi gazetaresk nuk është respektuar në muajt e fundit nga rreth 300 000 njerëz.

Ndërkohë në Angli, maska nuk është më e detyrueshme askund që nga 19 korriku, por vetëm rekomandohet në transportin publik ose në vende të mbyllura të mbushura me njerëz.