Rusia tregon forcën ushtarake në sytë e Putin

Presidenti Vladimir Putin vëzhgoi nga afër stërvitjen e madhe ushtarake që Rusia është duke mbajtur së bashku me Bjellorusinë.

Putin ishte në një poligon në Mulino në rajonin e Nizhny Novgorod dhe ndoqi manovrat ushtarake të ushtrisë ruse. Stërvitja ushtarake e quajtur “Zapad-2021” pritet të zgjasë deri të enjten e ardhshme. Sipas Daily Mail, kjo stërvitje masive ka alarmuar Ukrainën, por edhe NATO-n.

Në po marrin pjesë rreth 200 mijë trupa ushtarake, të paktën 80 avionë, më shumë se 300 tanke dhe 15 anije.