Përplasja Rama-Kurti, analistët e Prishtinës: Rama s’e ka në patronazh Kosovën

Pavarësisht se ishte vizita e fundit e Angela Merkel në pozitën e saj si kancelare, vëmendjen më të madhe në takimin e liderëve të Ballkanit Perëndimor në Tiranë, e mori përplasja në deklarata mes dy kryeministrave shqiptarë Rama dhe Kurti mbi Open Balkan. 

Në Kosovë, disa prej analistëve e shohin me çudi insistimin e kryeministritRama për përfshirjen e Kosovës në Open Balkan.

Për analistin Rrahman Paçarizi përplasja e dy liderëve, është një përpjekje përndarje territoresh të paqëna mes njëri-tjetrit. 

Hajrullahu e sheh me skeptiziëm përmirësimin e marrëdhënieve mes dykryeministrave, ndërsa dhe me më shumë skepticizëm sheh nismën Open Balkan.

Për përmirësimin e marrëdhënies së dy liderëve, Rrahman Paçarizi kërkon përfshirjene intelektualëve. 

Paçarrizi u bën thirrje të dy liderëve që të marrin për shembull raportet eqytetarëve të tyre, e të gjejnë gjuhën e përbashkët. Klevin Muka