35-vjeçarja zbulon se gjinekologu i saj është babai biologjik

Përditësuar më: 17/9/2021, ora 09:40
mjeku 2 1024x576

35-vjeçarja zbulon se gjinekologu i saj është babai biologjik

Përditësuar më: 17/9/2021, ora 09:40

Një 35-vjeçare zbuloi se gjinekologu i saj, i cili e ka vizituar për nëntë vjet, është gjithashtu babai i saj biologjik. Kjo ndodhi në Rochester, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Morgan Hellquist paditi mjekun, duke e akuzuar atë se kishte lënë shtatzënë nënën e tij, pasi i tha asaj se ajo do ta kryente nga një donator anonim.

Hellquist shpjegoi se ajo ishte ngjizur përmes fekondimit artificial. Nëna e saj iu drejtua burrit në fjalë, aktualisht në moshën 70-vjeçare, Morris Wortman, për t’iu nënshtruar trajtimit të fertilitetit. Asaj iu tha se sperma ishte dhuruar nga “një student i mjekësisë në Qendrën Mjekësore të Universitetit të Rochester”. Por siç u tregua më vonë nga testi i ADN -së, erdhi nga Wortman.

Në prill, gjatë një takimi, Hellquist filloi të dyshonte se Wortman mund të ishte babai i tij biologjik. Sipas Washington Post, mjeku i kërkoi asaj të hiqte maskën për të parë më mirë tiparet e saj, ai filloi të fliste me të për veten e tij dhe gjithashtu ftoi gruan e tij aktuale të vinte në zyrë për të parë ngjashmërinë. Në atë moment, Hellquist filloi “hetimin”.

Muajin tjetër, 35-vjeçarja dhe një nga vëllezërit e motrat e saj bindën vajzën e madhe të Wortman që t’i nënshtrohej një testi ADN-je. Ekzaminimi konfirmoi edhe dyshimet e gruas së re.