Mijëra emigrantë nën urë në kufirin SHBA-Meksikë. Rritet kriza humanitare

Publikuar më: 17/9/2021, ora 12:57

Mijëra emigrantë nën urë në kufirin SHBA-Meksikë. Rritet kriza humanitare

Publikuar më: 17/9/2021, ora 12:57

Rreth 10 000 emigrantë janë mbledhur nën urën kufitare SHBA-Meksikë gjatë ditëve të fundit, duke çuar në një krizë humanitare në rritje.

Ura lidh Del Rio në Teksas me Ciudad Acu Mexicoa të Meksikës dhe kampi i përkohshëm atje është rritur me shpejtësi marramendëse ditët e fundit.

Emigrantët kryesisht nga Haiti, Kuba, Venezuela dhe Nikaragua, të cilët kanë kaluar lumin Rio Grande, po flenë nën urë në kushte të mjerueshme.

Ata u mblodhën në një kamp pritjeje të improvizuar, në kushte të pasigurta sanitare dhe me temperatura afër 40 gradë. Emigrantët që presin në temperatura prej 37 gradë celsius thuhet se do të kthehen në Meksikë për të marrë furnizime.

Qeveria amerikane është përballur me një rritje të emigrantëve në kufi. Policia kufitare amerikane tha se ata kishin forcuar personelin që punonte në zonë për të lehtësuar një proces të sigurt, njerëzor dhe të rregullt, përfshirë sigurimin e ujit të pijshëm.

Flukset migratore të regjistruara drejt Shteteve të Bashkuara janë rritur muajt e fundit. Sipas të dhënave të siguruara nga qeveria amerikane, të ndaluarit në kufirin me Meksikën në korrik tejkaluan 200 mijë për herë të parë në 21 vjet, ndërsa në gusht personat e ndaluar ishin mbi 195 mijë.