“My name is Pauli Murray”, dokumenti dedikuar aktivistes së njohur

Publikuar më: 17/9/2021, ora 15:34

“My name is Pauli Murray”, dokumenti dedikuar aktivistes së njohur

Publikuar më: 17/9/2021, ora 15:34

“My name is Pauli Murray” është dokumentari më i ri i fokusuar mbi jetën e aktivistit të dashur dhe regjisorja Betsi Uest shpreson që filmi të tërheqë audiencën dhe vëmëndjen drejt trashëgimisë së figurës historike.

“Pauli ka mbetur gjatë, jashtë historisë. Nuk është faji ynë që njerzit nuk dinë asgjë për Pauli Murray dhe kjo është njëmundësi e artë për të mësuar atë mbi të cilën ne ndërtuam filmin”, u shpreh Betsi.

Pauli Murray ishte një aktiviste amerikane për të drejtat civile e cila u bë një nga aktivistet më të njohura të drejtave të grave.