Homazhet për Saimir Hoxhën, Basha: S’është dita për të ngritur gishtin e përgjegjësisë. PD do të bëjë gjithçka për shtetin ligjor

Përditësuar më: 29/9/2021, ora 14:17
basha 68 1024x576

Homazhet për Saimir Hoxhën, Basha: S’është dita për të ngritur gishtin e përgjegjësisë. PD do të bëjë gjithçka për shtetin ligjor

Përditësuar më: 29/9/2021, ora 14:17

Pas homazheve në nderim të oficerit të policisë, Saimir Hoxha, vrarë në krye të detyrës. Kreu demokrat Lulzim Basha shprehu solidaritetin e tij për të gjithë punonjësit me uniformë që përballen me rrezikun vdekjeprurës të luftës kundër krimit.

“Jam këtu për t’i dhënë lamtumirën e fundit nënkomisar Saimir Hoxhës, bashkë me lutjet e mia dhe të gjithë kolegëve, bashkëpunëtorëve të mi, që shpirti i tij të prehet në paqe dhe që zoti t’ia lehtësojë dhimbjen e padurueshme bashkëshortes, fëmijëve, prindërve, familjarëve të tij. Dhe po kështu për të shprehur solidaritetin tim të plotë dhe mbështetjen time për vëllezërit dhe motrat në uniformë të Saimir Hoxhës, të cilët përballen ditë për ditë me rrezikun vdekjeprurës të luftës kundër krimit dhe mbrojtjes së ligjit, jetës, sigurisë së çdo qytetari, së çdo qytetareje dhe të gjithë fëmijëve të këtij vendi”.

Si ish- ministër i Brendshëm, Basha tha se sot nuk është dita për të ngritur gishtin e përgjegjësisë, por për të vënë në vend dinjitetin e tyre me një shtet dhe qeveri në krah të njerëzve me uniformë.

“Sot nuk është dita për të ngritur gishtin e përgjegjësisë, por si drejtues i dikurshëm i tyre ju them se dhimbjen e tyre të përditshme për braktisjen dhe poshtërimin që ndjejnë, e ndjej përditë dhe se unë dhe Partia Demokratike do të bëjmë gjithçka që sakrificën e tyre, uniformën e tyre dinjitetin e tyre ta vëmë në vend një orë e më parë dhe hapi i parë për këtë do të jetë një shtet dhe një qeveri në krah të vëllezërve dhe motrave në uniformë të Saimir Hoxhës, në krah të policisë në krah të ligjit dhe kundër krimit. I paharruar qoftë kujtimi i tij”.