Plaga e shpopullimit: Kapshtica, fshati prej të cilit po ikin të gjithë

Dikur me 250 familje, ndërsa tani me më pak se gjysmën, Kapshtica e njohur për radhët në dogana dhe fluksin e lëvizjeve, ka një panoramë krejt tjetër në brendësi të fshatit. Më shumë se kushdo, këtë situatë e përjetojnë të moshuarit, të cilët kanë mbetur të vetmuar. 

Kapshtica e njohur si zona kufitare me lëvizje të shtuar të mjeteve dhe pasagjerëve, ka një panoramë krejt tjetër në brendësi të fshatit. Rrugë të boshatisura dhe shtëpi të mbuluara nga bimësia, tregojnë më së miri shpopullimin e frikshëm të kësaj zone.

Ata që ende kanë mbetur në këtë fshat tregojnë gjendjen dhe arsyet e braktisjes. Por më shumë se kushdo, këtë braktisje po e ndjejnë të moshuarit e fshatit, të cilët kanë mbetur të vetmuar.

Me këto ritme, nuk është e largët dita kur fshati i Kapshticës do të njihet vetëm si toponim gjeografik, pasi njerëzit sa vijnë dhe rrallohen.