Pranë katastrofës mjedisore, mbi 500 mijë litra nafte derdhen në Oqeanin Paqësor

Më shumë se 500 mijë litra nafte e papërpunuar është derdhur në Oqeanin Paqësor midis brigjeve të Huntington Beach dhe Newport.

Kalifornia është në prag të shpalljes së katastrofës mjedisor pasi tubacionet e naftës vazhdojnë të rrjedhin në oqean, duke shkaktuar një njollë prej 13 kilometrash.

Peshqit e ngordhur kanë mbushur plazhet e famshme të Orange Country. Inxhinierët besojnë se rrjedhja e naftës ka ardhur nga një tubacion nënujor, i cili lidhet me një platformë detare.

“Në një vit të mbushur me situata sfiduese, rrjedhja e naftës përbën një ngjarje të rëndë me të cilën komuniteti ynë nuk është përballur në dekada”, u shpreh kryebashkiaku i Huntington Beach.