Nga 15 tetori, jo më maska në ambiente të hapura në Rio de Janeiro

rio mask 1100x620

“Përdorimi i maskave në natyrë, ku nuk ka rrezik për tubime, mund të hiqet në qytetin e Rio de Janeiros nga 15 tetori.” Këtë parashikon kryetari i metropolit brazilian, Eduardo Paes, i cili foli për këtë në rrjetet sociale.

Në dokumentin e Komitetit Shkencor të Komunës Carioca të publikuar dje lexohet se hapi i dytë i zvogëlimit të masave kufizuese parashikon që, me 65% të popullsisë me një program të plotë vaksinimi, nuk do të ketë asnjë detyrim për të përdorur maska ​​në vendet e hapura, duke ruajtur përdorimin e saj të detyrueshëm aty ku nuk është e mundur të ruhet distanca.

Paralelisht, do të ketë edhe rihapje të klubeve të natës, diskotekave, sallave të koncerteve dhe festave, në vende të mbyllura, vetëm për personat e vaksinuar dhe me 50% të kapacitetit.