Bylisi, qyteti i vërtetë, Neritan Ceka: Jemi në kërkim të një tempulli

Një nga zërat më të fortë në mbrotje të trashëgimisë, arkeologu Neritan Ceka tregon për A2CNN se kërkimet që po bëhen në qytetin e Bylisit këtë herë kanë për synim që më anë të metodave moderne të zbulojnë një tempull në këtë zonë.

Edhe pse vijon të mbetet kritik për mënyrën e përthithjeve të fondeve dhe pengesave që ka ligji i trashëgimisë Ceka nënvizion se qytetarët duhet të shohin qytetin e vërtetë të Bylisit dhe kjo nuk duhet të mbetët vetëm në retorikë por duhet të vijojë më zbulime të reja.

Duket se Neritan Ceka nuk do të heqë kurrë dorë nga mbrotja e trashëgimisë së vendit tonë e për këtë tradita vijon edhe me vajzën e tij, Olgita Ceka.