Rama për median spanjolle: I kemi përmbushur kushtet për negociatat, perceptimet i përkasin së kaluarës

Untitled collage 2021 10 10T081611.626 1100x620

Gjatë vizitës së tij në Spanjë, kryeministri Rama ka zhvilluar dhe një intervistë për gazetarët e Radio Televizionit Spanjoll.

Gjatë kësaj interviste, kreu i qeverisë foli dhe për çështjen e integrimit, duke shpjeguar se Shqipëria i ka plotësuar të gjitha kushtet për hapjen e negociatave.

“Ne jemi vende që kemi ende shumë për të bërë për të përmbushur të gjitha kushtet për anëtarësimin në Bashkimin Evropian, por ne meritojmë të ndërmarrim hapa të tjerë dhe të fillojmë negociatat formale. Perceptimet kanë të bëjnë me të kaluarën, me një komunikim që nuk është ende i rrjedhshëm, por mund t’ju ​​them se të gjithë po na thonë se ka një ndryshim të madh midis asaj që perceptohet dhe realitetit. Midis tyre turistët spanjollë që udhëtojnë në Shqipëri, gjithnjë e më shumë në numër.

Sigurisht që ne duhet të vazhdojmë me reformat tona të modernizimit, me përmirësimin e qëndrueshëm të ekonomive dhe shoqërive tona, me ndërtimin e procesit institucional dhe, përfundimisht, me përparimin drejt përmirësimit të mjedisit ekonomik dhe social. Siç ju thashë, këto janë sfida për vendet që janë ende në mes të rrugës.”, u shpreh kryeministri.