Të gjesh thesar në mes të shkretëtirës

Publikuar më: 12/10/2021, ora 14:37

Të gjesh thesar në mes të shkretëtirës

Publikuar më: 12/10/2021, ora 14:37

Herë pas here, dikush gjen një makinë sportive të harruar në ndonjë garazh të pistë ose në mes të ndonjë fushe, në qiell të hapur.

Por, është shumë e rrallë që të gjesh një koleksion të tërë makinash sportive të braktisura në mes të shkretëtirës. Pikërisht kjo gjë i ndodhi përpara disa ditësh një producenti televiziv amerikan, Steve Rhodes, ndërkohë që po punonte për një projekt në Kaliforni.

Rhodes po kërkonte vendin e duhur për xhirimet e sezonit të katërt të serialit “Westworld”, kur pa një varrezë makinash Porsche, mes kodrave të Moorpark. Ishin plot 13 makina të rrethuara nga pemë dhe barishte, të gjitha i njëjti model: Porsche 928.   

Kjo makinë është prezantuar për herë të parë në Sallonin e Gjenevës, në vitin 1977, si makina sportive që do të zëvendësonte Porsche 911.

Siç shpjegoi Rhodes në Facebook, pronari i makinave ishte mik i personit që ka tokën dhe i kishte kërkuar që ta linte aty koleksionin e tij me Porsche. Por, nuk u kthye kurrë më për t’i marrë makinat.