SHBA do të rihapë kufijtë me Meksikën dhe Kanadanë për udhëtarët e vaksinuar plotësisht

shba 18 1100x620

Nga nëntori, SHBA-ja do të rihapë kufijtë e saj me Meksikën dhe Kanadanë për udhëtarët e vaksinuar plotësisht.

Në një deklaratë, Departamenti i Sigurisë Kombëtare (DHS) tha se do të lejojë udhëtimin për qëllime jothelbësore përmes kalimeve tokësore dhe trageteve.

Nga janari 2022, do të kërkojë gjithashtu dëshmi të vaksinimit për çdo udhëtim mbi këto vendkalime, thelbësor ose jo.

SHBA-ja ka kufizuar udhëtimet nga fqinjët e saj veriorë dhe jugorë që nga marsi i vitit 2020, për shkak të pandemisë Covid.

Por administrata e presidentit Joe Biden deklaroi se kufizimet për udhëtarët e vaksinuar plotësisht do të lehtësoheshin në nëntor.

Rregullat aktuale ndalojnë hyrjen për shumicën e qytetarëve joamerikanë që kanë qenë në Mbretërinë e Bashkuar, Kinë, Indi, Afrikën e Jugut, Iran, Brazil dhe një numër vendesh evropiane brenda 14 ditëve të fundit.