Tabaku komenton FMN-në: Qeveria po dështon, qytetarët po varfërohen, klimë armiqësore ndaj biznesit

Publikuar më: 13/10/2021, ora 09:34
jorida tabaku 1007x579

Tabaku komenton FMN-në: Qeveria po dështon, qytetarët po varfërohen, klimë armiqësore ndaj biznesit

Publikuar më: 13/10/2021, ora 09:34

Nënkryetarja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku, ka komentuar raportin e FMN-së për ekonominë e vendit.

Sipas saj, FMN ka certifikuar se qeveria “po dështon në menaxhimin dhe rritjen e të ardhurave në buxhet edhe si pasojë e informalitetit të lartë dhe keqmenaxhimit të taksave”, ndërkohë që investimet janë joeficente dhe qytetarët e ekonomia nuk fitojnë prej tyre, as në terma rritjeje ekonomike dhe as në rritje të punësimit.

Sipas Tabakut, në veçanti, më e rëndë situata paraqitet “me shqiptarët që do të paguajnë më shumë për të blerë më pak ushqime. 51% e të ardhurave të familjeve tona shkon për ushqim dhe energji elektrike, do na shkojë edhe më shtrenjtë!”.

Sipas nënkryetares së PD-së, raporti evidentoi edhe mungesën e transparencës me kontratat“, që po krijojmë një klimë armiqësore me biznesin”.