Kosova ndërron rregullat, shqiptarët me një dozë kthehen mbrapsht

kufiri qendra testimi 1100x620

Dhjetëra qytetarë të Shqipërisë janë kthyer mbrapsht nga pala kosovare, për shkak se kishin marrë vetëm një dozë vaksine e ishin në pritje të dozës së dytë.

Prej sot, qeveria e Kosovës ka ndryshuar regjimin e masave anticovid në kufi, duke lejuar hyrjen e shtetasve të huaj, përfshirë dhe ato të Kosovës dhe Shqipërisë, në territorin e saj vetëm nëse kanë marrë dozat e plota të vaksinës ose janë të pajisur me testet PCR.

Vendimi është marrë në mbledhjen e së mërkurës të qeverisë së Kosovës, ndërsa qytetarët  e Shqipërisë nuk deklarojnë se nuk kanë pasur dijeni për këtë ndryshim masash. E njëjta procedurë ndiqet edhe nga ana e Shqipërisë. Gjithsesi, tashmë lëvizja në të dyja anët e kufirit me mungesë dokumentacioni duket se është frenuar, dhe qytetarët nuk marrin ndonjë iniciativë të tillë, përtej rasteve të punës apo shëndetësore”.

Me përfundimin e sezonit turistik, ka rënë edhe fluksi i lëvizjeve totale në dy anët e kufirit Shqipëri-Kosovë, ku  mesatarja javore e lëvizjes shkon deri në 400 automjete me rreth 3000 qytetarë.

  • LAJMI I FUNDIT | Shqipëri, 12 viktima në 24 orët e fundit, 616 raste
  • LAJMI I FUNDIT | 589 të shëruar në 24 orë, 6289 raste aktive
  • LAJMI I FUNDIT | Po marrin trajtim 148 pacientë, 16 janë në gjendje më të rënduar