Tajfuni godet Filipinet, 19 viktima dhe 14 të zhdukur

tajfuni 1100x620

Ka shkuar në 19 të vdekur dhe 14 të zhdukur bilanci nga tajfuni Kompasu, i cili goditi Filipinet duke shkaktuar rrëshqitje toke dhe përmbytje

Tajfuni ka shkaktuar në vetëm dy ditë një sasi uji që normalisht regjistrohet gjatë një periudhe prej më shumë se një muaji.

Provincat e ishullit Luzon, më të populluarit, u shkatërruan nga tajfuni, i cili shkaktoi dëme në vlerën e mbi 17 milionë eurove.