Përfundon pagesa 12-mujore nga qeveria për naftëtarët e Ballshit. Rafineria nuk është ndezur

Përditësuar më: 28/10/2021, ora 13:53

Përfundon pagesa 12-mujore nga qeveria për naftëtarët e Ballshit. Rafineria nuk është ndezur

Përditësuar më: 28/10/2021, ora 13:53

“Në një kohë të arsyeshme, nuk mund të vë afate, rafineria do të rindizet”, deklaroi më 13 nëntor të një viti më parë kryeministri Edi Rama.

Një vit pas kësaj deklarate, nga rafineria e Ballshit nuk del ende tym. Qeveria nuk ka gjetur akoma investitorin e duhur dhe serioz për të cilin u zotuan. Gjatë kësaj kohe, naftëtarët u paguan me një rrogë mujore prej 40 mijë lekësh nga buxheti i shtetit, por kjo marrëveshje përfundon në fund të tetorit. Pas këtij afati, naftëtarët kthehen në të njëjtën pikë, dhe përpara të njëjtës derë.

Sot rafineria nuk u mundëson punësim dhe të ardhurat e tyre mujore zerohen.

“Paga e 12 u mor, nuk erdhi asnjë investitor, shpresuam që pas takimit në Fier do të kishte zgjidhje”, shprehet kreu i Shoqatës së Naftëtarëve, Sokol Dautaj.

 Pagat e prapambetura janë ende një debat i diskutueshëm. Naftëtarët akuzojnë sindikatën e vjetër duke thënë se po mbajnë peng procesin gjyqësor.

“I jemi drejtuar SPAK-ut, por asnjë përgjigje. Janë 340 naftëtarë pa marrë pagat. Gjyqet po zvarriten dhe dosjet tuaja nuk jepen nga Taf Koleci”.

Naftëtarët kërkojnë vëmendjen e deputetëve të zonës, të njëjtën vëmendje që patën gjatë fushatës elektorale.

“Ku janë 16 deputetët, pse nuk flasin? Se vijnë vetëm për vota”.

Në mungesë të një zgjidhjeje, të cilën kanë vite që e presin, naftëtarët paralajmërojnë se do të përshkallëzojnë reagimet e tyre.