Shpërdorim detyre dhe falsifikim dokumentesh, 9 të arrestuar në Durrës

Përditësuar më: 29/10/2021, ora 09:52
SPAK SEKUESTRO ISH GJYQTAREVE frame 1313 1024x576

Shpërdorim detyre dhe falsifikim dokumentesh, 9 të arrestuar në Durrës

Përditësuar më: 29/10/2021, ora 09:52

SPAK ka njoftuar arrestimin e 9 personave në Durrës, për shkeljen e barazisë në tendera.

Të arrestuarit akuzohen për shpërdorim detyre dhe falsifikim dokumentesh.

SPAK ka caktuar masën “arrest në burg” për shtetasit: P.B., Gj.M., I.M., A.V., M.L., A.T., R.S., A.B. dhe “arrest në shtëpi” për shtetasen L.R. dhe “detyrim për t’u paraqitur në policinë gjyqësore” për shtetasen E.R.

Adriatik Velaj, Muhamed Likaxhiu dhe Artan Taho, me cilësinë e anëtarit të grupit të specifikimeve teknike dhe përllogaritjes së vlerës së fondit limit, pranë Bashkisë Durrës, akuzohen për shpërdorim detyre.

Patriot Beqaraj, Gjergj Markola, Indrit Matmuja, me cilësinë e anëtarit të Komisionit të Vlerësimit të Ofertave, pranë Bashkisë Durrës, të cilat formojnë elementet e veprës penale të “Shkeljes së barazisë së pjesmarrësve në tendera apo ankande publike”.

Albion Bushi, Elona Rami, Lulzime Rami dhe Riza Sulaj, administratorë, ortakë dhe punonjës të shoqërive R&R Group sh.p.k. dhe Klosi – R Company sh.p.k., kanë konsumuar veprën penale të “Falsifikimit të dokumenteve”.