“Google na bën të besojmë se jemi më të zgjuar nga sa jemi në të vërtetë”

Përditësuar më: 31/10/2021, ora 11:15
google

“Google na bën të besojmë se jemi më të zgjuar nga sa jemi në të vërtetë”

Përditësuar më: 31/10/2021, ora 11:15

Sa herë që duam të marrim informacion për diçka që nuk dimë, me anë të celularin kërkojmë në Google. Kjo gjë, sipas një studimi të ri, bën që njerëzit të mendojnë se janë më të zgjuar nga sa janë në të vërtetë.

Studimi i realizuar nga Universiteti i Teksasit (SHBA) thotë se kur një person përdor Google për të kërkuar informacion të çdo lloji, fiton besim dhe nis të mendojë se di gjithçka për gjithçka.

Një nga autorët e studimit, Adrian Ward, u shpreh se kur njeriu është i lidhur gjatë gjithë kohës me dijen, nuk e kupton më se çfarë çfarë ka mësuar vetë nga shkolla apo jeta dhe se çfarë ka mësuar nga Google.