Kush blen ish-pronën e Princit Charles, duhet të përgatitet për një vizitë mbretërore

Përditësuar më: 4/11/2021, ora 17:37

Kush blen ish-pronën e Princit Charles, duhet të përgatitet për një vizitë mbretërore

Përditësuar më: 4/11/2021, ora 17:37

Një pasuri e vendit në Anglinë jugperëndimore është në shitje për 4.95  milionë paund dhe pronarët e rinj mund të detyrohen të presin një vizitor mbretëror në një njoftim të shkurtër.

Brimptsmead është një shtëpi familjare eduardiane me gjashtë dhoma gjumi që shtrihet në 9,22 hektarë tokë në Parkun Kombëtar Dartmoor, me pedonale, pyje dhe bregun e lumit Dart, me të drejta të plota peshkimi, sipas agjentit të pasurive të paluajtshme Knight Frank, raporton CNN.

Pronarët aktualë e blenë pronën nga Princi Charles, trashëgimtari i fronit britanik, rreth 27 vjet më parë, dhe kushtet e shitjes i lejojnë atij “të ruajë të drejtën për të peshkuar në bregun e lumit të pronës për aq kohë sa njoftohet 24 orë përpara.

Ndërsa Knight Frank thotë se kjo nuk ka ndodhur gjatë kohës që pronarët aktualë kanë jetuar atje, kjo do të thotë se Princi Charles mund të shkojë për peshkim nëse do. Derisa të ndodhë kjo, pronarët e rinj do të jenë të lirë të shijojnë rezidencën kryesore me gjashtë dhoma gjumi, të ndërtuar nga graniti rozë dhe me 26,000 pllaka balte të kuqe, si dhe dy vila, nëse mund të përmbushin çmimin e kërkuar prej 4.95 milionë paund.

E përfunduar në vitin 1906, Brimptsmead tashmë ka pritur vizitorë të famshëm si Arthur Conan Doyle, krijuesi i Sherlock Holmes.

Princi Charles zotëron tokën përreth pronës, e cila është pjesë e Parkut Kombëtar Dartmoor.

Duke qenë se prona është e rrethuar nga parku kombëtar, i cili është ende në pronësi të Dukës së Cornëall-it, listimi është përshkruar nga agjentët e pasurive të paluajtshme si një “mundësi shumë e pazakontë në zonë”.

Është një pronë private që i përket Dukës së Cornëall-it, djalit më të madh të monarkut britanik dhe trashëgimtarit të fronit. Ky është Princi Charles, i cili është Duka me shërbimin më të gjatë që nga krijimi i dukatit në 1337. Të ardhurat nga pasuria përdoren për të financuar aktivitetet e Dukës dhe fëmijëve të tij.