Jetesa e shtrenjtë në Tiranë, shkak mbipopullimi, rekomandohet të investohet në zonat rurale

Përditësuar më: 22/11/2021, ora 19:20

Jetesa e shtrenjtë në Tiranë, shkak mbipopullimi, rekomandohet të investohet në zonat rurale

Përditësuar më: 22/11/2021, ora 19:20

Për studiues të ekonomisë e sociologë, shtrenjtimi i kostos së jetesës në kryeqytet, përfshirë këtu rritjen e skajshme të çmimit të banesave është artificial dhe i evitueshëm.

Decentralizimi dhe shpërndarja e drejtë e buxhetit, duke prekur edhe zonat periferike e ato rurale, sipas ekspertëve do të bënte që Tirana të mos mbipopullohen e kësisoj oferta do barazohej me kërkesën.

Teksa e vlerëson si një krizë sociale me pasoja afatgjatë, sociologu Gëzim Tushi kërkon marrjen me urgjencë të politikave gjithëpërfshirëse.

Vetëm në 5 vitet e fundit, popullsia e kryeqytetit është rritur me mbi 10 për qind duke bërë që numri total i banorëve në Tiranë të kalojë 900 mijë.