10-vjetori i krijimit, Instituti Kanadez i Teknologjisë, risi në programet studimore

Publikuar më: 10/12/2021, ora 19:06

10-vjetori i krijimit, Instituti Kanadez i Teknologjisë, risi në programet studimore

Publikuar më: 10/12/2021, ora 19:06

Në 10-vjetorin e themelimit, Instituti Kanadez i Teknologjisë, organizoi një ceremoni mbresëlënëse në ambientet e Pallatit të Kongreseve, ku gjithçka nisi me himnin kombëtar.

Fjalën hapëse e mbajti drejtoresha e bordit të administrimit, e cila garantoi programe të lidhura me kërkesat e tregut.

Presidenti Ilir Meta kërkoi prej studentëve që kontributin ta japin në vendin e tyre. Më pas, një çmim i veçantë. Rektori e mbajti fjalën në anglisht, duke qenë se drejton një institut që mësimdhënien e ka vetëm në këtë gjuhë.

Instituti Kanadez i Teknologjisë nisi programet në vitin2011, si një institucion me qasje moderne të mësimdhënies. Në atë vit, vetëm 30 studentë u pranuan në këtë institut, ndërsa sot CIT ofron 12 programe në “bachelor” dhe “master”.

Ka 790 studentë dhe prej vitit 2014 janë diplomuar qindra të tjerë. Dua të theksoj se institucioni ynë mori statusin e një prej universiteteve më të mira në Shqipëri Kryebashkiaku Erion Veliaj, u kujtoi studentëve dhe shokët përreth janë bashkëpunëtorë dhe jo rivalë.

Veliaj ndau çmimin më special të ceremonisë. Të ftuar të tjerë, si ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar, Egjiptit, etj, apo profesorë të ndryshëm dhe përfaqësues së botës akademike apo të biznesit theksuan vlerat e Institutit Kanadez të Teknologjisë, duke e cilësuar si pararojë të mënyrës së mësimdhënies në Shqipëri.