“Vangjush Mio”, rihapet shtëpia muze në Korçë

Publikuar më: 26/12/2021, ora 13:19

“Vangjush Mio”, rihapet shtëpia muze në Korçë

Publikuar më: 26/12/2021, ora 13:19

Shtëpia muze “Vangjush Mio” në Korçë hap dyert për publikun këtë fundvit. Banesa karakteristike që i takon viteve 1840 ka një arkitekturë të rrallë dhe tërmeti i dy viteve më parë i shkatoi dëmtime.

Shtëpisë muze të restauruar i janë shtuar sende personale të piktorit si edhe piktura që ekspozohen për herë të parë.

Vangjush Mio është një nga piktorët më të rëndësishëm shqiptarë, i konsideruar si “Babai” modern i peizazhit shqiptar. Vizitorët mund të gjejnë në këtë muze copëza nga qytetet e tyre, të pikturuara mjeshtërisht nga Vangjush Mio.