Nga sot punonjësit e administratës, qendrave tregtare dhe supermarketeve nuk lejohen pa certifikatë vaksinimi në punë

Përditësuar më: 4/1/2022, ora 11:06
vaksinimi 1024x576

Nga sot punonjësit e administratës, qendrave tregtare dhe supermarketeve nuk lejohen pa certifikatë vaksinimi në punë

Përditësuar më: 4/1/2022, ora 11:06

Hyjnë sot në fuqi masat e reja të vendosura në kuadër të pandemisë dhe rrezikut nga varianti Omicron i koroanvirusit në vendin tonë.

Komiteti Teknik njoftoi në mbledhjen e fundit se nga data 4 janar, punonjësit e administratës publike, të qendrave tregtare dhe supermarketeve, do të duhet të dorëzojnë certifikatën e vaksinimit për t’u paraqitur në punë.

Në mungesë të certifikatës, ata që nuk duan të vaksinohen, do të duhet të bëjnë test PCR çdo 5 ditë.

Ndërkohë ora policore vijon me orën 23:00 – 06:00. Vijon të mbetet në fuqi urdhri për përdorimin e maskave në ambiente të mbyllura, në qendra tregtare, supermarkete, dyqane dhe në të gjithë ato vende ku nuk sigurohet distancimi fizik. ​Vijon të mbetet në fuqi urdhri për lejimin e grumbullimeve deri në 50 persona dhe të aktiviteteve kulturore, sportive deri në 30% të kapaciteteve të tyre me prezencë të spektatorëve.

Këto masa janë vendosur me qëllim parandalimin e përhapjes së virusit, sipas ekspertëve.