Porti i Durrësit tashmë sheh fluksin në dalje të emigrantëve

Publikuar më: 5/1/2022, ora 12:48
porti i durresit 1280x720

Porti i Durrësit tashmë sheh fluksin në dalje të emigrantëve

Publikuar më: 5/1/2022, ora 12:48

Pas fluksit në hyrje, tashmë porti më i madh në vend, ai i Durrësit, po sheh kthimin e emigrantëve drejt vendeve europiane, veçanërisht nga Italia.

Sipas Autoritetit Portual Durrës, nga fillimi i këtij viti, deri më datë 4 janar 2022, janë përpunuar 6703 pasagjerë, prej të cilëve 5580 në dalje dhe 1123 në hyrje drejt vendit tonë.

Ndërkohë në total, nga data 15 dhjetor 2021 deri më 4 janar 2022, tragetet e linjave Durrës-Bari/Ankona dhe anasjelltas, kanë kryer 64 lundrime, duke transportuar 56, 869 pasagjerë dhe 14 840 automjete. 

Autoriteti Portual deklaron se po punohet me kapacitet të plotë nga kompanitë e lundrimeve, sportelet e PKK.