Fiskalizimi, kontabilistët: Shtyrja e afateve nuk zgjidh problemin

Publikuar më: 10/1/2022, ora 15:47

Fiskalizimi, kontabilistët: Shtyrja e afateve nuk zgjidh problemin

Publikuar më: 10/1/2022, ora 15:47

Zgjatja e afateve të faljes së gjobave për shkak të numrit të ulët të bizneseve që nuk janë fiskalizuar, mund të mos jetë zgjidhje e mjaftueshme.

Kontabilistët vërejnë se ky ngërç nuk mund të tejkalohet nëse nuk adresohen probleme që kërkojnë zgjidhje të menjëhershme, si shkarkimi i faturave, afati i deklarimit të librave të blerjes e shitjes dhe faturat e importit.

Aktualisht, sipas të dhënave të Drejtorisë së Përgjithshme të Tatimeve, në reformë janë futur më pak se gjysma e bizneseve, nivel larg parashikimeve të vetë institucionit. (grafik 1) Ministria e Financave dhe Ekonomisë miratoi vendimin për shtyrjen me 6 muaj të periudhës pa gjoba, deri në qershor.