Rinisja e mësimit në Greqi, 14 mijë nxënës dhe mësues rezultojnë të infektuar

Përditësuar më: 10/1/2022, ora 11:35

Rinisja e mësimit në Greqi, 14 mijë nxënës dhe mësues rezultojnë të infektuar

Përditësuar më: 10/1/2022, ora 11:35

14 mijë nxënës dhe mësues rezultuan të infektuar me koronavirus, një ditë përpara rinisjes së procesit mësimor në Greqi, pas festave të fundvitit.

Autoritetet në Greqi kishin vendosur që me hapjen e shkollave, nxënësit dhe mësuesit të kryenin teste në shtëpi dhe të dhënat ishin me të vërtetë të frikshme. Problemi kryesor ishte që këta persona nuk e dinin që ishin të infektuar dhe qarkullonin lirisht në shoqëri.

Megjithatë, Ministria e Arsimit konfirmon se mësimi do të vijojë pasi sipas saj nxënësit janë më të mbrojtur brenda ambienteve të shkollave sesa jashtë.

E gjithë administrata arsimore, përfshirë nxënësit, do t’i nënshtrohet një testi të dytë të ri pasditen e sotme dhe pritet që numri i të infektuarve të jetë më i lartë.