Shembet pallati në Durrës, i dëmtuar nga tërmeti i vitit 2019

Përditësuar më: 10/1/2022, ora 14:58

Shembet pallati në Durrës, i dëmtuar nga tërmeti i vitit 2019

Përditësuar më: 10/1/2022, ora 14:58

Është shembur në Durrës një pallat 8-katësh në Durrës, i mbetur i dëmtuar nga tërmeti i 26 nëntorit të vitit 2019. Pallati në rrugën “Aleksandër Goga” në lagjen nr.18 u shemb rreth orës 14:00, me shpërthim të kontrolluar.

Në total u përdorën 20 kilogramë lëndë eksplozive, ndërsa janë hapur në trupin e tij 700 pika ku janë vendosur fitilat.

Në vendin ku u krye shpërthimi i kontrolluar, e gjithë zona ishte rrethuar me perimetër të sigurisë. Inspektorët e IKMT-së kishin njoftuar prej disa ditësh banorët e pallatit që të largonin sendet e tyre nga godina dhe të linin hapur dyert e dritaret.