Moti i acartë, -10 gradë zonat malore, temperatura 0 dhe në bregdet

Publikuar më: 13/1/2022, ora 12:38
moti i ftohte  1280x720

Moti i acartë, -10 gradë zonat malore, temperatura 0 dhe në bregdet

Publikuar më: 13/1/2022, ora 12:38

Dita e sotme ka ardhur e ngrirë thuajse në të gjithë vendin. Temperaturat kanë zbritur në -9 gradë në zonat malore, ndërsa termometri ka mundur të ngrihet vetëm pak gradë mbi 0 edhe në vijën bregdetare.

Përveç Shqipërisë, moti i acartë ka mbërthyer pjesën më të madhe të Europës, si pasojë e depërtimit të ajrit shumë të ftohtë të Arktikut poshtë në Europën Jugore ku gadishulli Ballkanik ka shënuar një anomali prej 6 gradë më ftohtë se një ditë normale janari.

Fundjava e shtyn motin e acartë drejt veriut për ta risjellë edhe 2-3 herë të tjera gjatë janar-shkurtit. Me gjithë të ftohtin e këtij dimri, viti 2022 do të sjellë mot të nxehtë po aq sa edhe viti i shkuar.