Si “Kopshtet e Varura të Babilonisë”, kompleksi i mbuluar nga pemët në Kinë

Publikuar më: 14/1/2022, ora 10:52

Si “Kopshtet e Varura të Babilonisë”, kompleksi i mbuluar nga pemët në Kinë

Publikuar më: 14/1/2022, ora 10:52

Një kompleks magjepsës është duke u ndërtuar në Shangai të Kinës, i cili është krahasuar me “Kopshtet e Varura të Babilonisë”.

Kompleksi është i vendosur përgjatë lumit Suzhou dhe shtrihet në një hapësirë rreth 60 mijë metra katrorë. Në ndërtesën e përfunduar, deri tani janë mbjellë afërsisht 125 mijë bimë, ndërsa është parashikuar që të mbillen edhe po kaq të tjera, derisa kompleksi të jetë gati në vitin 2024.

Kompania britanike e arkitekturës Heatherwick Studio e ka projektuar këtë ndërtesë që të duket si dy male të mbuluara nga pyjet.

Pemët e mbjella kanë gjelbërim të përhershëm, po ashtu edhe bimët e varura janë të përfshira në dizajnin e kompleksit. Ndërkohë, në katet e poshtme të godinës janë mbjellë lule, të cilat krijojnë pamjen e një shpati mali që ndryshon me stinët.