Ambasada amerikane reagon pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Metën

Përditësuar më: 17/2/2022, ora 15:37
ambasada 2 1024x641

Ambasada amerikane reagon pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për Metën

Përditësuar më: 17/2/2022, ora 15:37

Ambasada amerikane ka reaguar pas vendimit të Gjykatës Kushtetuese për mosshkarkimin e presidentit Ilir Meta.

“Gjykata Kushtetuese e Shqipërisë, e cila u bë funksionale në dhjetor të vitit 2020, po demonstron aftësinë për të përmbushur funksionin e saj parësor dhe thelbësor duke shqyrtuar faktet dhe argumentet e paraqitura nga palët përkatëse, duke diskutuar mbi këto fakte dhe argumente në bazë të Kushtetutës dhe duke dhënë vendime që pasqyrojnë pavarësi dhe integritet”, thotë ambasada në një deklaratë.

“Shtetet e Bashkuara mbështesin fuqimisht zbatimin e reformës në drejtësi, përfshi një gjyqësor profesional, të pavarur, si institucion thelbësor për të garantuar shtetin ligjor, si dhe ndarjen dhe balancimin e pushteteve”.