SHBA autorizon 350 milionë dollarë të tjerë ndihmë ushtarake për Ukrainën

Përditësuar më: 26/2/2022, ora 14:25
Anthony Blinken 1024x576

SHBA autorizon 350 milionë dollarë të tjerë ndihmë ushtarake për Ukrainën

Përditësuar më: 26/2/2022, ora 14:25

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë autorizuar 350 milionë dollarë ndihmë të re ushtarake amerikane për Ukrainën. Lajmin e ka dhënë Sekretari i Shtetit Antony Blinken të shtunën, sipas të cilit kjo do të jetë një mbështetje e menjëhershme për mbrojtjen e Ukrainës.

“Sot, ndërsa Ukraina lufton me guxim dhe krenari kundër sulmit brutal dhe të paprovokuar të Rusisë, unë kam autorizuar, në përputhje me një delegacion nga Presidenti, një tërheqje të tretë të paprecedentë presidenciale deri në 350 milionë dollarë për mbështetje të menjëhershme për mbrojtjen e Ukrainës,” tha Blinken në një deklaratë me shkrim.

“Kjo paketë do të përfshijë ndihmë të mëtejshme mbrojtëse për të ndihmuar Ukrainën të adresojë kërcënimet e blinduara, ajrore dhe të tjera me të cilat po përballet tani. Është një tjetër sinjal i qartë se Shtetet e Bashkuara qëndrojnë me popullin e Ukrainës ndërsa mbrojnë kombin e tyre sovran, të guximshëm dhe krenar”, shtoi ai.

Presidenti Joe Biden e udhëzoi Blinken të lirojë deri në 350 milionë dollarë në mbështetje të menjëhershme për mbrojtjen e Ukrainës, sipas një memoje të lëshuar nga Shtëpia e Bardhë të premten.

Ky është tërheqja e tretë e parave. Tërheqjet e mëparshme kanë qenë për 60 milionë dhe 250 milionë dollarë, duke e vendosur totalin gjatë vitit të kaluar në më shumë se një miliard dollarë, sipas një zyrtari të administratës.