Thirrja e Zelensky: Të gjithë qytetarët e botës të na bashkohen në luftën kundër Rusisë

Përditësuar më: 27/2/2022, ora 10:22
210411151245 02 ukraine zelensky front lines super 169 1024x576

Thirrja e Zelensky: Të gjithë qytetarët e botës të na bashkohen në luftën kundër Rusisë

Përditësuar më: 27/2/2022, ora 10:22

Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelensky bëri një thirrje drejtuar qytetarëve të mbarë botës që të bashkohen në luftën kundër Rusisë.

Në një deklaratën e fundit për shtyp ai akuzoi ushtrinë ruse se po vret civilë të pafajshëm dhe inkurajoi ukrainasit të mbrojnë veten me kurajo.

“Ukrainasit kanë treguar guxim për mbrojtjen atdheun e tyre dhe për të shpëtuar Evropën dhe vlerat e saj nga sulmi rus. Ky nuk është vetëm pushtimi i Rusisë në Ukrainë. Ky është fillimi i një lufte kundër Evropës, kundër strukturave evropiane, kundër demokracisë, të drejtave bazë të njeriut, kundër një rendi ligjor global, rregullave dhe bashkëjetesës paqësore. Kushdo që dëshiron të bashkohet me mbrojtjen e Ukrainës, Evropës dhe botës mund të vijë dhe të luftojë krah për krah me ukrainasit kundër kriminelëve rusë të luftës”, tha presidenti i Ukrainës.

Zelensky shtoi se ata që dëshirojnë të bashkohen për të luftuar Rusinë duhet të kontaktojnë atasheun e Mbrojtjes të Ambasadës së Ukrainës në vendet e tyre.