“Nuk hiqen abonetë”, shoqata e transportit urban tërhiqet nga “kërcënimet”

Përditësuar më: 28/2/2022, ora 22:56
KR ABONET E URBANEVE frame 178 1280x720

“Nuk hiqen abonetë”, shoqata e transportit urban tërhiqet nga “kërcënimet”

Përditësuar më: 28/2/2022, ora 22:56

Ashtu si çdo muaj edhe në 1 mars, abonetë për transportin urban nuk do të mungojnë. Shoqata e këtij sektori pat paralajmëruar se flotat nuk do të hidheshin në qarkullim duke bojkotuar punën, dhe më pas në një deklaratë të dytë u njoftua heqja e aboneve për muajin mars. Por këto kërcënime u zhbënë, ne pretekstin se në bisedime me pushtetin vendor.

Kërkesat e tyre lidhen kryesisht me çmimin e naftës dhe taksat. Paralelisht këtyre diskutimeve, qytetarët janë vënë në radhë për blerjen e aboneve, duke kërkuar që vendimet mes palëve të mos prekin xhepat e tyre.

Bashkia e Tiranës ka nisur shpërndarjen e 1 milion eurove subvencione për transportin urban me qëllim mbulimin e kostove nga rënia e frekuentimit. Kjo pagesa për operatorët do të jetë e shtrirë për një periudhë 6mujore, por sërish ka pakënaqësi nga ana e kompanive të transportit publik.