Rritet numri i viktimave nga sulmi rus në qytetin e dytë më të madh të Ukrainës

Publikuar më: 2/3/2022, ora 14:14

Rritet numri i viktimave nga sulmi rus në qytetin e dytë më të madh të Ukrainës

Publikuar më: 2/3/2022, ora 14:14

Sipas autoriteteve ukrainase, sulmet mbi qytetin e Khrakivit kanë vijuar paraditen e së mërkurës duke shkaktuar 4 të vdekur të tjerë, deklaroi Ihor Terekhov, kryetari i bashkisë së Khrakivit.

21 vdekje dhe 112 plagosje ishin raportuar më herët nga Kharkivi. Terekhov tha për mediat: “Kharkivi është qytet që flet rusisht. 1/4 e banorëve tanë kanë farefis në Rusi. Por ndjesitë tona për Rusinë kanë ndryshuar shumë pas sulmeve”.

“Nuk e prisnim kurrë që kjo të ndodhte. Shkatërrim i plotë, fshirje, gjenocid kundër popullit ukrainas. Kjo nuk falet!”.  

Kharkiv është qyteti i dytë më i madh në Ukrainë dhe mbetet ende nën kontroll ukrainas, pavarësisht sulmeve të ashpra ruse.