Putin mesazh për ushtarët rusë, premton kompensim për familjet e viktimave

Përditësuar më: 3/3/2022, ora 21:03
1a1403c3 6d5c 4226 90f2 f8a44dccaaee

Putin mesazh për ushtarët rusë, premton kompensim për familjet e viktimave

Përditësuar më: 3/3/2022, ora 21:03

Gjatë mbledhjes së Këshillit të Sigurisë ruse, presidenti Putin u drejtoi një mesazh trupave ruse, të cilët i vlerësoi për trimërinë e treguar në Ukrainë.

Kreu i Kremlinit listoi disa raste të akteve që ai i quajti “heroike” të ushtarëve rusë në luftë ndaj të ashtuquajturve forcave neonaziste në Ukrainë.

Ai gjithashtu premtoi se familjarët e ushtarëve të vrarë në këto luftime do të kompensohen, pas specifikuar shumën.

Një ditë më parë, Kremlini rrëzoi lajmet nga Ukraina dhe pranoi se 498 ushtarë rusë janë vrarë gjatë 8 ditëve luftime.