Kievi publikon listën e rusëve të zënë rob, iu bën thirrje nënave të tyre të vijnë t’i marrin

Përditësuar më: 4/3/2022, ora 18:52
Me dy granata ne duar ne mes te civileve ukrainas ushtari rus largohet pas dorezimit te ultimatumi 1 1280x720

Kievi publikon listën e rusëve të zënë rob, iu bën thirrje nënave të tyre të vijnë t’i marrin

Përditësuar më: 4/3/2022, ora 18:52

Këshilltari i ministrit të Brendshëm të Ukrainës, Anton Geraschenko publikoi në Telegram listën e ushtarëve rusë të kapur rob nga ushtria ukrainase.

Dosja përmban të dhënat personale, gradën dhe origjinën e çdo ushtari. Për momentin lista përmban 116 emra.

“Po publikoj listën e parë të robërve të luftës të ushtrisë ruse, të cilët u joshën me mashtrim në territorin e Ukrainës. Do të ketë edhe shumë lista të tjera të tilla, si dhe listat e ushtarëve të vdekur. Dhe faji për gjithë këtë është i Putinit. Nënat e Rusisë, ejani në Kiev dhe merrni fëmijët tuaj”, shkruan Gerashchenko në Telegram.