Rusia: Nuk duam ta ndajmë Ukrainë, por ta çmilitarizojmë

Përditësuar më: 5/3/2022, ora 07:26
b4afc73a553640e09b181bed4edc4b2d

Rusia: Nuk duam ta ndajmë Ukrainë, por ta çmilitarizojmë

Përditësuar më: 5/3/2022, ora 07:26

“Operacioni special rus nuk ka si qëllim ndarjen e Ukrainës në pjesë, por sigurinë e Rusisë”. Kështu deklaroi zëdhënësi i Kremlinit, Dmitry Peskov gjatë një interviste për Sky News Arabia.

Peskov mes të tjerash tha se vendi tij do një Ukrainë të çmilitarizuar dhe të lirë nga ideologjia neonaziste.

“Duam që statusi neutral i Ukrainës të garantohet me Kushtetutës dhe duam garanci që armë që mund të ndyshojnë ekuilibrat e sigurisë në Europë të mos vendoset në këtë vend”, shtoi Peskov.