Infografika: Nga avancimi rus, te harta e shteteve jo miqësore me Moskën

Përditësuar më: 7/3/2022, ora 16:46

Infografika: Nga avancimi rus, te harta e shteteve jo miqësore me Moskën

Përditësuar më: 7/3/2022, ora 16:46

Pushtimi rus i Ukrainës ka hyrë në ditën e tij të 12, me luftime të ashpra në disa territore të vendit. Objektivi kryesor i Moskës është marrja e Kievit, por edhe qytetit kryesor port të Ukrainës, Odessa. Ndërkohë tanket ruse janë grumbulluar pranë Kievit dhe janë gati për një mësymje të plotë, me qëllim marrjen e qytetit.

Beteja po zhvillohet po aq e fortë edhe në jug të vendit, një tjetër front nga ku Rusia nisi sulmin më 24 shkurt. Pas marrjes së Khersonit, Mariupoli dhe Mykolaiv janë dy qytetet e tjera që po përballen me agresionin rus.

Mësoni gjithçka ndodh në Ukrainë përmes infografikëve të A2 CNN.