Zelensky bën një hap pas: Gati të gjejmë një kompromis për Krimenë dhe Donbasin

Përditësuar më: 8/3/2022, ora 13:02
022522 zelensky 1080x720

Zelensky bën një hap pas: Gati të gjejmë një kompromis për Krimenë dhe Donbasin

Përditësuar më: 8/3/2022, ora 13:02

“Mund të diskutojmë me Rusinë për gjetjen e një kompromisi për Krimenë dhe Donbasin se si të vazhdojmë jetën, por Ukraina nuk do të pranojë një ultimatum nga Kremlini”.

Kjo është deklarata e fortë e presidenti ukrainas Zelensky gjatë një interviste në ABC, që krijon hapësirë për arritjen e një kompromisi që mund t’i japë fund luftës.

“Nëse flasim për territore të pushtuara përkohësisht dhe republika që nuk njihen nga askush mund të diskutojmë dhe të gjejmë një kompromis. Për mua është e rëndësishme të di se si njerëzit që duan të jenë pjesë e Ukrainës do të jetojnë në ato territore” tha Zelensky.