BE vendos sanksione të reja kundër oligarkëve dhe politikanëve rusë

Publikuar më: 9/3/2022, ora 13:39
BE vendos sanksione te reja kunder oligarkeve dhe politikaneve ruse 1280x720

BE vendos sanksione të reja kundër oligarkëve dhe politikanëve rusë

Publikuar më: 9/3/2022, ora 13:39

Bashkimi Europian ka miratuar një paketë të katërt sanksionesh kundër Rusisë, si përgjigje për pushtimin e Ukrainës. Nga sanksionet e fundit janë goditur 160 oligarkë dhe politikanë rusë e banka bjelloruse.

“Po e ngushtojmë edhe më tepër lakun e sanksioneve në përgjigje të agresionit ushtarak të Rusisë kundër Ukrainës”, tha Presidentja e Komisionit Europian, Ursula von der Leyen në Twitter.

Sipas saj lista sanksioneve përfshin edhe ndalimin e eksportimit të teknologjisë për lundrim detar në Rusi dhe ngrirjen e aseteve në kriptovalutë.

Sipas presidencës franceze të Këshillit Europian, në këtë listë janë futur familjarë të oligarkëve dhe politikanëve të përfshirë në pushtimin e Ukrainës.