Ukraina zgjat ligjin e luftës deri në fund të prillit

Përditësuar më: 15/3/2022, ora 17:35
55307335 10610217 A view of damaged buildings and streets due to the ongoing Russi a 55 1647272435244

Ukraina zgjat ligjin e luftës deri në fund të prillit

Përditësuar më: 15/3/2022, ora 17:35

Parlamenti i Ukrainës vendosi të zgjasë deri më 25 prill ligjin e luftës, një propozim i presidentit Volodymyr Zelensky.

Ligji i luftës fillimisht u vendos për një muaj pas nisjes së luftimeve në 24 shkurt.

Më herët, një këshilltar i presidentit Zelensky paralajmëroi gjatë një deklarate të tij se lufta mund të zgjaste deri në muajin maj ose pak më herët.

Aktualisht Ukraina dhe Rusia janë duke zhvilluar një dialog intensiv për gjetjen e një zgjidhje që do t’i jepte fund këtij konflikti.