Të burgosurit rusë të luftës pendohen për krimet: Putin të ndalojë aktet terroriste, ose do të ngrihemi kundër tij

Përditësuar më: 16/3/2022, ora 12:00
roberit 1280x720

Të burgosurit rusë të luftës pendohen për krimet: Putin të ndalojë aktet terroriste, ose do të ngrihemi kundër tij

Përditësuar më: 16/3/2022, ora 12:00

Të burgosurit rusë të luftës kanë shprehur pendesë për krimet e kryera në Ukrainë dhe i kanë bërë thirrje presidentit rus që të ndalojë aktet terroriste në Ukrainë.

“Dua t’i them komandantit tonë të përgjithshëm të ndalojë aktet terroriste në Ukrainë, sepse kur të kthehemi do të ngrihemi kundër tij. Krimet që kemi kryer, ne të gjithë do të gjykohemi”. Këta janë zërat e të burgosurve rusë të luftës që mbahen nga Ukraina.

Dhjetëra prej tyre janë shfaqur edhe në konferencat për shtyp të autoriteteve ukrainase, ndërsa presidenti Zelensky thotë se janë kapur 600. Ai u bëri thirrje një ditë më parë që të dorëzohen pasi do të trajtohen siç trajtohen njerëzit.

Paraqitjet e tyre publike mund të jenë të dyshimta sipas Konventave të Gjenevës, të cilat i ndalojnë shtetet të poshtërojnë robërit e luftës, pasi mund të ndjejnë presion për të shprehur pikëpamjet e tyre për rrëmbyesit.

Por tre pilotë të kapur të Forcave Ajrore ruse që folën për CNN nuk treguan se po flisnin nën presion dhe fjalët e tyre duket se tingëllojnë me të burgosurit e tjerë rusë të luftës që flasin pas kapjes së tyre, se kjo nuk është një luftë që ata duan të bëjnë.

Intervista e CNN me tre robërit rusë zbuloi se ata kishin një shqetësim të thellë për misionin e tyre dhe vuajtjet e civilëve ukrainas, ndërsa kishin fjalë të ashpra edhe për komandantin e tyre të përgjithshëm, presidentin rus, Vladimir Putin.