Biden paralajmëron botën: Do të ketë krizë për bukë

Përditësuar më: 25/3/2022, ora 11:02
joe biden 1082x720

Biden paralajmëron botën: Do të ketë krizë për bukë

Përditësuar më: 25/3/2022, ora 11:02

Presidenti amerikan Joe Biden paralajmëroi mungesë të ushqimeve në mbarë botën për shkak të pushtimit të Ukrainës nga Vladimir Putin.

“Do të ketë krizë sepse Rusia dhe Ukraina janë hambari i Europës për grurë, për shembull”, tha Biden. Siguria ushqimore dhe ndihma e përgjithshme humanitare, ishin temat kryesore të diskutimit në takimin e jashtëzakonshëm të Biden me krerët e NATO-s një ditë më parë në Bruksel. Takimi u thirr për të diskutuar mbi pushtimin e Ukrainës.

“Ne po punojmë me miqtë tanë europianë për të zbutur sa më shumë mungesën e ushqimeve. Gjithashtu, ne folëm edhe për një investim të madh amerikan në drejtim të sigurimit të nevojës për ndihmë humanitare, duke përfshirë ushqimet”, tha Biden.