Imazhet e reja satelitore tregojnë blloqe të tëra lagjesh të shkatërruara në Mariupol

Përditësuar më: 30/3/2022, ora 10:40

Imazhet e reja satelitore tregojnë blloqe të tëra lagjesh të shkatërruara në Mariupol

Përditësuar më: 30/3/2022, ora 10:40

Blloqe të tëra lagjesh në qendër të Mariupolit janë zhdukur, në një nivel shkatërrimi që nuk ishte parë më parë në qytetin e rrethuar ukrainas

Imazhet e reja satelitore nga Maxar Technologies tregojnë përditësimet e ditëve të fundit, të cilat konfirmojnë të dhënat satelitore nga NASA me dhjetëra shpërthime që kanë ndodhur në dhe rreth Mariupolit.

Zona në lindje të teatrit të bombarduar ku autoritetet besojnë se rreth 300 njerëz vdiqën në një sulm rus është nën gërmadha. Në një imazh satelitor, çatitë ose mungojnë ose janë dëmtuar ndjeshëm në pothuajse çdo ndërtesë.

Në Mariupolin lindor, një tjetër zonë banimi ka pësuar shkatërrim të ngjashëm. Çdo shtëpi që rrethon dy komplekse apartamentesh të veçanta është shkatërruar.

Një tjetër kompleks i madh apartamentesh në Mariupolin juglindor, pranë fabrikës së hekurit dhe çelikut Azovstal, është shkatërruar. CNN ka konfirmuar më parë se trupat ruse dhe luftëtarët çeçenë kanë qenë aktivë pranë atij kompleksi apartamentesh.

Imazhet satelitore tregojnë gjithashtu të mbijetuarit e masakrës.

Jashtë një supermarketi në Mariupolin perëndimor, qindra njerëz shihen të mbledhur në radhë, duke pritur për të hyrë në ndërtesë. Çatia e saj ka vrima nga sulmet ushtarake.

Kryetari i bashkisë së Mariupol vlerësoi se deri të hënën në qytet kanë mbetur 160 000 banorë.

Vetëm në verilindje të qytetit, shihen pozicione ushtarake ruse, përfshirë automjete të parkuara drejtpërdrejt pranë shtëpive. Pozicionet e artilerisë së tërhequr shihen vetëm në verilindje.