Inceneratorët, Gjykata e Posaçme nuk ndryshon masën për 9 të arrestuarit

Publikuar më: 31/3/2022, ora 14:27
Gjykata e posacme 1024x576

Inceneratorët, Gjykata e Posaçme nuk ndryshon masën për 9 të arrestuarit

Publikuar më: 31/3/2022, ora 14:27

Gjykata Posaçme lë të pandryshuara masat e sigurisë ndaj të arrestuarve për inceneratorin e Fierit.

Bëhet fjalë për shtatë masa “arrest ne burg” dhe dy “arrest në shtëpi”, për dy të akuzuarat e gjinisë femërore.

U caktuan masa të sigurimit për shtetasit:

Lefter Koka, ish-ministër i Mjedisit, arrest në burg

Azem Shatëri, ish-kryekomunar, Portëz, arrest në burg

Pëllumb Abeshi, ish-anëtar i komisionit të prokurimit të koncesioneve, arrest në burg

Florian Muçaj, ish-anëtar i komisionit, arrest në burg

Erion Murataj, ish-anëtar i komisionit, arrest në burg

Sabina Cenoimeri, ish-anëtare e komisionit, arrest në shtëpi

Etleva Kondi, ish-anëtare e komisionit, arrest në shtëpi

Klodian Zoto, ish administrator i Integratet Technology Servises, arrest në burg

Arenc Myrtezai, ish administrator i inceneratorit të Fierit, arrest në burg.

Ndërkohë, sot ish-deputeti i PS-së, Alqi Bllako, është arrestuar nga forcat operacionale të Drejtorisë së Policisë dhe komisariatit nr. 1 në kryeqytet. Ai është i përfshirë në aferën për inceneratorin e Fierit dhe akuzohet për falsifikim të dokumenteve dhe korrupsion.