Rusia pezullohet nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut

Përditësuar më: 7/4/2022, ora 18:13
OKB 1080x720

Rusia pezullohet nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut

Përditësuar më: 7/4/2022, ora 18:13

Asambleja Gjenerale e Kombeve të Bashkuara votoi pezullimin e Rusisë nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut, me 93 vota pro, 24 kundër dhe 58 abstenim.

Për pezullimin e Rusisë nga ky këshill duheshin 2/3 e votave.

Kryeministri Edi Rama reagoi në Twitter pas votimit, duke thënë se “pezullimi i Rusisë nga Human Rights Council në OKB është një refuzim i fortë për të pranuar shkeljen brutale të çdo lirie e të drejte dhe krimet mizore të luftës në Ukrainë“.

Rama shtoi se “rreshtimi i Serbisë përsëri me Perëndimin në këtë përshkallëzim të ri kundër agresionit rus është lajm i mirë për rajonin“.